Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
PeMaC Kft. Pályázatok

Gyártás

Gyártás-előkészítés

A szériagyártás előtt a legelső teendőket műszaki előkészítő kollégáink végzik el a zökkenőmentes gyárthatóság érdekében.

Első lépésben osztrák anyavállalatunk, a H&S Kabeltechnik munkatársaitól megkapjuk a vevő által gyártatni kívánt termékek alapadatait, darablista és vevői rajz vagy vevői minta formájában. Az előkészítő iroda dolgozói folyamatosan kapcsolatban állnak vevőinkkel és az osztrák kollégákkal, ugyanis bármilyen gyártási nehézség vagy a gyártást könnyítő ötletek esetén felmerülő kérdés ügyében ők járnak el.
A sikeres első egyeztetések után, megkezdődhet a gyártási rajz elkészítése. Ehhez a művelethez szükség van a gyártási folyamatok részletes ismeretére az előre látható gyártási nehézségek és hibák elkerülése érdekében.

Gyártási rajz a Pemac-nál
Amennyiben a gyártási dokumentációk készen állnak a minta (saját prototípus) megkezdéshez, azok egy kisebb darabszámmal jutnak el mintázó részlegünkhöz, ahol körültekintően elkezdik a minták legyártását, a fektetősablonok elkészítését, miközben odafigyelnek a további gyártósori hibák elkerülésére is.
Az általunk legyártott és kiszállított mintát a vevő leellenőrzi, és amennyiben az megfelel az elvárásainak, engedélyezi a szériagyártás megkezdését.


Kábelvágás

Hogy megfeleljünk a minőség és a megmunkálás terén velünk szemben támasztott magas követelményeknek, kizárólag az ISO9001-es szabvány szerinti folyamatoknak megfelelő legmodernebb berendezéseket használunk.
 
Legyen szó köpenyvezetékről vagy egyeres kábelről, a tökéletességre törekedve valósítjuk meg vevőink elképzeléseit. A kábeleket kábeldobon szállítjuk be. A dob a kábelvágógépbe kerül, amely a kezelő által beállított paraméterek alapján a kábelt méretre vágja, illetve a további megmunkálás céljából kétoldalt lecsupaszítja.Kábeljelölés - PeMaC Kábeltechnika Kft.Kábeljelölés

A kábelek és vezetékek vágásakor lehetőség van azok tetszőleges felirattal, mintával történő nyomtatására, jelölésére is.
 

A nyomtatáskor figyelembe kell vegyünk olyan minőségi szempontokat, mint az olvashatóság, a nyomtatási méret és a letörölhetetlenség.

Kábeljelölés - PeMaC Kábeltechnika Kft.Krimpelés

Ez egy légmentes kapcsolat az érintkező (kontakt) és a sodrott vezeték között, a kábelkonfekcionálás egyik legfontosabb folyamata.
 

A jó minőségű krimpelés meghatározza a krimpkötés élettartamát. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű szerszámok, gépek álljanak rendelkezésre. A krimpelés történhet kézi fogóval, fél- vagy teljesen automata gépekkel. A minőség ellenőrzésére és fenntartására mérjük a lehúzóerőt, illetve csiszolati képet készítünk.Házba pattintás, csavarozás, préselés

A kábelek végére felpréselt kontaktokat különböző méretű, formájú, illetve színű csatlakozókba szereljük be. Ez történhet bepattintással, csavarozással vagy préseléssel, attól függően, hogy a kábel végére szerelendő csatlakozó milyen kialakítású, illetve hogy a vevői előírások mit határoznak meg.
 

Félautomata présgépeink segítségével közel 100-féle Lumberg típusú csatlakozót tudunk feldolgozni.
A gépek biztosítják a szabvány szerinti megfelelő préselési magasságot, a beépített színszenzorok segítségével pedig garantálható a színhelyes bekötés.
Minden további csatlakozót karos préssel, illetve bizonyos esetekben kézi fogóval préselünk.
Elektromos vizsgálat

A PeMaC egyik kiemelt erőssége, hogy nálunk minden egyes legyártott kábel elektromos vizsgálaton esik át, ellentétben más kábelkonfekcionáló cégekkel, ahol ezt a vizsgálatot csak szúrópróba-szerűen végzik. Az elektromos vizsgálat során kiszűrjük a póluscserét, a kábelszakadást, valamint a rövidzárlatot.Forrasztás
 

Forrasztáskor a fém alkatrészeket fémötvözet (forraszanyag) köti össze hő hatására. A forraszanyag olvadáspontja alacsonyabb, mint az összekötendő fémeké. Az olvadási hőmérséklettől az olvadt forrasztóanyag a fém részek közé folyik. Ha a forrasztás helyes, a forraszanyag és a többi fém között erős, szoros, korrózióálló, áram- és hővezető kapcsolat jön létre.
Alacsony nyomású fröccsöntés

Az alacsony szerszámköltségek miatt az alacsony nyomású fröccsöntés már kisebb darabszámok esetén is megfelelő megoldásnak kínálkozik. Ez az eljárás jelentősen olcsóbb, mint a szokványos fröccsöntő technika.
 

A berendezés alacsony nyomással dolgozik, ami lehetővé teszi a költségtakarékos és gyorsan előállítható alumíniumformák alkalmazását.
Minden öntőformát a vevői igényeket figyelembe véve mi magunk tervezünk. Az alacsony fröccsnyomás és az alacsony feldolgozási hőmérséklet lehetővé teszik, hogy ezzel a fröccsöntő technológiával érzékeny elektronikai alkatrészeket is (nyáklapot, relét stb.) is mechanikus védelemmel lássunk el.

Az alacsony nyomású fröccsöntés alkalmazási területe:Minőségbiztosítás
 

Cégünk kiemelt figyelmet fordít a minőségellenőrzésre, nem csak a kész termék esetében, hanem az olyan részfolyamatok során is, mint a krimpelés, a csatlakozószerelés vagy a kábelkötegelés, így biztosítva partnereink 100%-os elégedettségét. Minden új kábel esetében mintát gyártunk, hogy tökéletesítsük a dokumentációnkat és kiküszöböljük a lehetséges hibákat.Kábelkorbácsok
 

A kábelkorbácsok elkészítése előre legyártott sablonon történik, amely a sablonkészítőink és a technikai osztály közös munkájának köszönhető. Azt, hogy a vezetékek melyik pontból hová haladnak, a gyártási rajz és a sablon együttesen határozzák meg. A kábelkorbács komplexitásától függetlenül minden esetben törekszünk a lehető legegyszerűbb megoldásokra, hogy dolgozóink könnyű szerrel elsajátíthassák a termék legyártásának menetét.

Kábelkorbács - PeMaC Kábeltechnika Kft.Kábelkorbács - PeMaC Kábeltechnika Kft.Végellenőrzés/csomagolás
Az elektromos vizsgálatot követően – az előírásainknak megfelelően – a kábelek végellenőrzésen esnek át, hogy a vevőhöz kizárólag a legjobb minőségűek kerüljenek. Ezt követően a termékeket elcsomagoljuk, vagy kartondobozokba, vagy pedig környezetbarát, többször felhasználható műanyag ládákba.
Raktározás

A PeMaC raktárában 3 szinten és 4 sorban tároljuk az alapanyagokat, amelyek szükségesek a konfekciók legyártásához. Ez a raktár 135 méter hosszú és 15 méter széles alapterületű, ezért nélkülözhetetlen a megfelelő rendszerezés és az alapanyagok hatékony mozgatása. 
A raktárban dolgozó kollégák számítógépes rendszeren keresztül érhetik el a legfontosabb információkat, úgymint az alapanyag helye és mennyisége. A raktárhoz tartozik továbbá a 2 darab, dinamikus raktározó rendszer is.A páternoszter raktározási rendszerek a körforgás elvén működnek. A körhintához hasonlóan az árucikkek a kezelőnyíláshoz forognak, ahol a kezelő könnyen és biztonságosan kiveheti őket.Oszd meg az oldalt!